Ontspannings massage

Een ontspanningsmassage heeft tot doel om het gehele lichaam tot rust te brengen. Na een behandeling zijn alle spieren onder handen genomen en hebben een stimulans gekregen om het bloed meer te laten circuleren. Hierdoor worden meer afvalstoffen afgevoerd die aan de spieren zijn blijven hangen door de dagelijkse dingen.

Je voelt je daardoor fitter en meer ontspannen. 

Hoe gaan we te werk

We vragen eerst of er nog speciale aandachtspunten zijn. Dit kunnen bijv. de kuiten, de onderrug of eventueel de schouders zijn. Met dit in het achterhoofd gaan we eerst beginnen aan de achterkant van de benen.

Eerst het ene been daarna het andere. In overleg nemen we de voeten ook mee. (Niet iedereen vindt het prettig als de voeten gemasseerd worden. Daarom wordt dit altijd overlegd.)

Uiteraard wordt alles met meerdere handdoeken afgedekt.

Na de benen gaan we verder met de rug en werken naar de schouders toe. Hierna mag er omgedraaid worden en gaan we verder met de voorkant van de benen (en voeten). De buik wordt ook gemasseerd. Dit is een stimulans voor de maag en de darmen. Dan zijn de schouders, de armen en de handen aan de beurt.

Als afsluiting zijn we aangekomen bij een heerlijke hoofd massage. Dit ontspant niet alleen het lichaam, maar ook de geest.

Als we klaar zijn met de massage wordt het lichaam schoon gemaakt met heerlijke warme handdoeken en mag u nog even rustig nagenieten.

Daarna staat er een glas water voor u klaar. Dit zorgt voor een snellere en betere afvoer van de afvalstoffen.

Ook wordt er aangeraden om thuis nog een aantal glazen water te drinken.

Duur van een behandeling

Een behandeling duurt tussen de 60 en 90 minuten.

Als u even verwend wilt worden is een ontspanningsmassage een echte aanrader.